Bel ons op 0529 450 000 · info@sdsommen.nl
X
  • Geen producten in de lijst

Greencoat

GROENER, BETER - HOOGWAARDIG STAAL EN BIOLOGISCHE MATERIALEN

Producten met GreenCoat van Scandinavische kwaliteit, hebben een onmiskenbare gunstige invloed op het leefmilieu, kenmerken zich door hoge kwaliteit, lange levensduur, hoge krasbestendigheid en ze beperken de ecologische belasting. Terwijl staal met een kleurbewerking alleen beschikbaar is als chroomloze producten, gaat GreenCoat verder.

Daarom is het merendeel van de producten van GreenCoat bewerkt met een coating gebaseerd op de Bio-based Technology (BT), waarbij een aanzienlijk deel van de traditionele fossiele elementen vervangen wordt door biocomponenten. Deze unieke, gepatenteerde oplossing verkleint de ecologische voetafdruk van de producten van GreenCoat aanzienlijk.

Dankzij de innovatieve kleurbewerking, mogelijkheden voor totale recycling en in overeenstemming met de voorschriften REACH en tal van andere ecologische certificaten biedt GreenCoat de ideale, langdurige oplossing voor gebouwen.

De producten van GreenCoat zijn uitstekend bestand tegen corrosie, uv-straling en krassen. Er is een uitgebreide garantie beschikbaar, die gebaseerd is op 40 jaar testervaring in de buitenomgeving. Bouwers kunnen werken met een licht materiaal, waarmee makkelijk wordt gewerkt, zelfs als

de temperatuur daalt tot -15 °C. De producten van GreenCoat worden aangeboden in aantrekkelijke kleuren en uitvoeringen.

In ieder klimaat ter wereld helpt GreenCoat bij het vervaardigen van innovatieve, weerbestendige gebouwen voor een groenere woonruimte. De producten van Greencoat zijn uitstekend bestand tegen corrosie, uv-straling en hebben een erg goede mechanische weerbaarheid. Er is een uitgebreide garantie beschikbaar.

INNOVATIEF UITERLIJK

Omdat het publiek steeds meer de nadruk legt op een ecologisch houdbare toekomst, wordt staal met een kleurcoating voor de bouwindustrie steeds belangrijker. De producten van GreenCoat bieden architecten en ontwerpers een grotere vrijheid. GreenCoat biedt een interessante keuze dankzij een grote keuze aan kleuren en uitstralingen van het oppervlak

in combinatie met ecologisch houdbare producten. Het staal van GreenCoat met kleurcoating is het perfecte materiaal voor gebouwen met een modern ontwerp, maar ook voor traditionele gebouwen, woonhuizen,kantoren, chalets, magazijnen en andere utiliteitsgebouwen.

EENVOUDIG GEBRUIK

Staal met kleurcoating wordt gekarakteriseerd door een laag gewicht en grote sterkte. Daarbij is dit materiaal uiterst onderhoudsarm. Dit resulteert in een korte bouwduur en eenvoudige verwerking op de bouwplaats. Dit materiaal biedt een perfecte oplossing zowel voor nieuwbouw als voor renovaties of aanbouwen. De producten van GreenCoat zijn

dankzij de stabiele hoge kwaliteit zeer geschikt voor industriële verwerking. Ons staal, dat zich buitengewoon makkelijk laat vormen, kan met de hand bewerkt en verwerkt worden in het kader van veeleisende procedures en bij temperaturen tot -15 °C, zonder het ontstaan van beschadiging van het staal of de kleurcoating.

10 REDENEN VOOR DE PRODUCTEN VAN GREENCOAT

1. Unieke combinatie van staal en coating
Producten van GreenCoat worden gemaakt van Scandinavisch staal van de hoogste kwaliteit, dat over de hele wereld bekend staat als het beste staal op de markt. Al onze coatingen zijn bijzonder vanwege de technische eigenschappen. Daarbij is het merendeel van de producten van GreenCoat voorzien van een gepatenteerde oppervlaktebewerking op basis van biomaterialen.

2. Gepatenteerde toptechnologie voor een groenere woonomgeving
Het merendeel van de producten van GreenCoat is bewerkt met een coating gebaseerd op de Bio-based Technology (BT), waarbij een aanzienlijk deel van de traditionele fossiele elementen vervangen wordt door biocomponenten. Dankzij deze technologie, die SSAB heeft laten patenteren, heeft Ruukki als enige een coating met een hoog percentage aan biologisch hernieuwbare componenten. Al onze producten voldoen verder natuurlijk aan de wettelijke vereisten van de voorschriften REACH. Dat verkleint de impact op het leefmilieu en ondersteunt een groenere woonomgeving.

 

3. Langere levensduur en hoogste kwaliteitscoating voor alle weersomstandigheden
De producten van GreenCoat behouden gedurende lange tijd hun kleur en weersbestendige coating, die beschermt tegen corrosie, witte roest, uv-straling, krassen en aanslag van vuil, waardoor de eisen voor het onderhoud afnemen.

4. Uitstekende bewerkbaarheid – zelfs met de hand
De producten van GreenCoat kunnen eenvoudig worden gevormd, gebogen, gesneden, geperforeerd en geprofileerd, zodat complexe vormen kunnen worden vervaardigd.

5. Breed kleuraanbod
GreenCoat is beschikbaar in tal van heldere kleuren met een exclusieve uitstraling van het oppervlak. Naar wens kunnen ook speciale kleuren worden besteld.

6. Vormbaarheid tot -15° C
Sommige producten van GreenCoat kunnen bewerkt worden bij temperaturen onder nul, wat montage mogelijk maakt gedurende het hele jaar en daardoor dus efficiënter is.

7. Hertoepasbaarheid van de kleuren
De producten van GreenCoat gebruiken voor het oppervlak een coating met een zeer kleine kleurtolerantie, die een kleurconsistentie tussen de verschillende beplatingen garandeert.

8. Grondig getest in de buitenomgeving
Meer dan 40 jaar van uitgebreide testen in buitenomgevingen op plaatsen overal ter wereld garandeert, dat de producten van GreenCoat bestand zijn tegen de zwaarste weersomstandigheden van wind, regen, sneeuw, zout water, ijs, uv-straling, hoge vochtigheid en storm.

Om de kwaliteit te garanderen test Ruukki in een werkelijke buitenomgeving. Daarom wordt er meer aangeboden dan vereist en voorgeschreven door de EU.

9. Zuiver staal
Producten van GreenCoat zijn gemaakt van staal van Scandinavische kwaliteit en dankzij de strengste toleranties en uitstekende consistentie behoren ze tot de zuiverste ter wereld.

10. Gegarandeerde parameters
Voor alle producten van GreenCoat geldt een complexe waarborging van garanties voor de afgegeven parameters. Dus een kwaliteit waarop en waarmee u kan bouwen.

Ruukki's product milieuverklaringen en voordelen

Voor de producten van Ruukki zijn 3 milieuverklaringen opgesteld, waarbij de milieuvoordelen en de impact van de producten op het milieu uitgelegd worden. Daarbij wordt ook een verdere toelichting gegeven over Greencoat. Via onderstaande drie buttons, kunt u deze milieuverklaringen van Ruukki zien.